TRUMANOV ŠOU


Truman Berbank (Džim Keri) je prva beba koju je korporacija usvojila, ni manje ni više, za potrebe rijaliti programa. Truman je glavna zvezda najgledanije televizijske emisije na planeti, koja nosi njegovo ime i svaki trenutak njegovog života, od trenutka kada je rođen, snima se i prenosi na televiziji.


Međutim, najveći problem je što je Truman jedini koji to ne zna i njegov život se zapravo odvija u velikom filmskom studiju, za koji Truman veruje da je stvarni svet. Da stvar bude zanimljivija, svi ljudi koji ga okružuju su glumci i statisti, a svaki trenutak njegovog života i okruženja je strogo isceniran, a da on toga nije svestan.


Ali, zbog tolike izveštačenosti i kalkulacije oko njega, u Trumanu počinje da radi crv sumnje...



"Trumanov šou" je američka satirična naučnofantastična psihološka komedija-drama iz 1998. godine u režiji Pitera Vira, u produkciji Skota Rudina, Endrua Nikola, Edvarda S. Feldmana i Adama Šredera, a po scenariju Nikola.


 U filmu glumi Džim Keri kao Truman Berbank. U sporednim ulogama su Laura Linnei, Ed Harris, Noah Emmerich, Natascha McElhone, Holland Tailor, Paul Giamatti i Brian Delate.


Коментари

Популарни постови са овог блога

PRIČE SA BORA BORE I MALDIVA - JEDNO NEZABORAVNO LETOVANJE

NEDOSTIŽNO U SRPSKOJ NARODNOJ BAJCI

Pariski glamur prohujalih epoha