"Havana" Sidnija Polaka


Robert Redford i Lena Olin glume u strastvenoj romantičnoj avanturi reditelja Sidnija Polaka (nagrađenog Oskarom) u mestu koje se nekada zvalo „najseksi grad na svetu“.

 Vrhunski poker igrač Džek Vajl (Redford) pokušava da postigne veliki rezultat u Havani 1958. godine, raju za kockare i one željne svakog zadovoljstva. Kuba se, međutim, zbog ogromnih antagonizama, korupcije, siromaštva, društvenih nepravdi, prostitucije koja cveta usled nemaštine većeg dela naroda, tada nalazi na ivici revolucije.

Džekov plan svakako ne uključuje zaljubljivanje u Robertu (Olin), prelepu, zagonetnu ženu revolucionara Artura Durana (Raul Džulija). Nakon što Artura uklanja policija (kako će se ispostaviti - lažna informacija), Džek se približava Roberti, i rasplamsava se strast koja preti njegovoj poslednjoj šansi za veliki rezultat.

 Ovo je jedna moćna priča koja ponekad oduzima dah. Senzualna muzika Dejva Grusina čine "Havanu" nezaboravnim iskustvom.

Jedan od boljih filmova Sidnija Polaka, koji se „specijalizovao” za veličanstvene romantične priče. Tema je slična onoj iz „Kazablanke” – i ovde je glavni lik apolitičan čovek koji se zbog ljubavi uključuje u politiku, ali je atmosfera pre puča u „Havani” prikazana realistično i nije nimalo romantična.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PRIČE SA BORA BORE I MALDIVA - JEDNO NEZABORAVNO LETOVANJE

NEDOSTIŽNO U SRPSKOJ NARODNOJ BAJCI

Pariski glamur prohujalih epoha